ANGIE Çalışması

Dünya İnme Günü'nde, inme alanında inovasyona odaklanan iki Avrupa araştırma projesine ışık tutuyoruz.

lk projemiz olan ANGIE, 2020 yılında AB Horizon 2020 programı tarafından finanse edildi ve hızlı bir şekilde tedavi edilmezse iskemik inmelere ve ciddi beyin hasarına neden olabilen beyindeki kan pıhtılarını bulup çözmek için yenilikçi bir yol geliştirmeyi amaçladı.

Günümüzde iskemik inmeler için yaygın bir tedavi, kan pıhtılarını eritmeye yardımcı olan rtPA adlı bir ilacı içerir. Ancak, yüksek dozlarda verilmesi gerekir, bu da pıhtıya ulaşmadan önce vücuda yayılabileceğinden ciddi yan etki riskine neden olur.

ANGIE projesinde, Baş Araştırmacı Profesör Salvador Panè liderliğindeki bir grup Avrupalı ​​araştırmacı, harici manyetik alanlar kullanılarak kan dolaşımında yönlendirilebilen küçük bir çözünebilir mikrorobot geliştirdi. Çığır açan teknoloji, ilacı tıkalı atardamara ulaştırmak için karmaşık beyin damarlarından geçirdi ve yüksek konsantrasyonda tam olarak ihtiyaç duyulan yere başarıyla ulaştırdı.

Profesör Panè, "Mikrorobotlarımız hedefli ilaç dağıtımında önemli bir atılımı temsil ediyor. Bu yenilik, inme tedavilerinin güvenliğini ve etkinliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda daha önce ulaşılamayan diğer terapiler için de olanaklar sunuyor" diyor.

Bu atılım, tedavileri daha güvenli ve daha hassas hale getirerek inmeleri tedavi etme şeklimizi değiştirebilir ve daha fazla hastanın daha az sorunla iyileşmesine yardımcı olabilir. İnmeyle mücadelede heyecan verici bir adımdır ve dünya çapında milyonlarca insana umut vermektedir.

The Stroke Alliance for Europe Genel Direktörü Arlene Wilkie, “ANGIE projesi konusunda heyecanlıyız ve bu son teknoloji ürünü teknolojinin acil inme tedavisini değiştirmesini ve önümüzdeki yıllarda hastalar için sonuçları iyileştirmesini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Daha fazla bilgi için lütfen research@safestroke.eu adresine e-posta gönderin veya ANGIE web sitesini ziyaret edin: www.h2020-angie.eu

Bu proje, 952152 numaralı hibe sözleşmesi kapsamında Avrupa Birliği'nin Horizon 2020 araştırma ve inovasyon programından fon almıştır.

Video linki: https://youtu.be/7ilvKIg_3GA