TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ 13. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU
29.03.2021 - 11.05.2023
29 Mart 2021 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 13. Dönem olarak seçilen ve Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir Başkanlığında görev alan 13. Dönem Yönetim Kurulu’nun (Atilla Özcan Özdemir, Mehmet Akif Topçuoğlu, Hadiye Şirin, Bijen Nazlıel, Mustafa Gökçe, İpek Midi, Vedat Ali Yürekli) faaliyet raporu aşağıda sunulmuştur;
1- Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisi, Nisan 2021-Nisan 2023 dönemleri arasında Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu Editörlüğü’nde 9 sayı olmak üzere, düzenli olarak yayımlanmaya devam etmiştir. Dergi, 16 Haziran 2022 tarihinde geçmiş iki yılı da kapsayacak şekilde (Nisan 2020 sayısından itibaren) TUBİTAK ULAKBİM TR-DİZİN tarafından indekslenmek üzere kabul edilmiştir. Ağustos ayında 29. cildin ikinci sayısını yayımlayacak olan Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisi’nin ulusal ve uluslararası indekslere dahil olabilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
2- 2021 ve 2022 yıllarında, 10 Mayıs İnme Önleme Günü ve 29 Ekim Dünya İnme Gün’leri başta olmak üzere, Mayıs ve Ekim aylarında inme farkındalık çalışmaları kapsamında Hatay, Balıkesir, Kahramanmaraş, İzmir, Manisa, Ankara, Denizli, Eskişehir ve Çanakkale’de bulunan ekranlarda ve toplu taşım araçlarında (otobüs ve metro istasyonları da dahil olmak üzere) ajansımızca hazırlanan farkındalık görselleri sergilenmiştir. Antalya ve Eskişehir’de kent merkezlerinde derneğimiz için ayrılan beş billboard alanına da yine derneğimizin farkındalık görseli yer almıştır. Ankara’da dijital ekranlarda kısa videolarımızın yayınlanmasına ek olarak, saha çalışmalarına da yer verilerek, 500 adet inme kitapçığı metro istasyonları ve kamusal açık alanlardaki vatandaşlara dağıtılmıştır. Görsel, işitsel ve basılı medyada Yönetim Kurulu Hocalarımızın röportajları yer almıştır. Ek olarak, Konyaspor-Fenerbahçe, Hatayspor-Beşiktaş, Başakşehirspor-Adana Demir Spor, Beşiktaş-Trabzonspor, Fenerbahçe-Kayserispor maçları gibi çok sayıda futbol karşılaşmasında “İnmede Çare Erken Müdahale” mottosunun yer aldığı pankartlar tribünlere asılmış, futbolcular sahaya pankartımız ile çıkmıştır. Ayrıca, yine dikkat çekmek amacıyla inme merkezlerine ‘İnmede Çare Erken Müdahale’ sloganı ve dernek logosu basılı rozetler, tıbbi maskeler ve tişörtler gönderilmiştir. 2023 yılı için de benzer etkinlikler için büyükşehir belediyelerine ve futbol kulüplerine talep yazıları gönderilmiştir.
3- 2021 yılında Hocalarımız Anlatıyor projesi ile Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, Prof. Dr. Bijen Nazlıel, Prof. Dr. İpek Midi ve Doç. Dr. Erdem Gürkaş ile İstanbul ve Ankara’da profesyonel çekimler gerçekleştirilmiş ve inme hakkında bilgilendirici videolar hazırlanarak web sitelerimiz ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmıştır.
4- 2021 yılında Animasyon Projesi ile bilgilendirici animasyon videoları hazırlanarak web sitelerimiz ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmıştır.
5- MENA-SINO/MENATO-SINO (Middle East North Africa Turkey Asia Stroke and Interventional Neurotherapy Organization) Kongresi Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği’nin katkılarıyla 22-24 Ekim 2021tarihleri arasında hibrid olarak gerçekleştirilmiştir.
6- Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği’nin katkılarıyla 4-6 Kasım 2021 tarihleri arasında Hilton Maslak/İstanbul'da iCure Stroke Kongresi gerçekleştirilmiştir.
7- İnme Temalı ‘Farkında Mısınız Kısa Film Yarışması’ düzenlenmiş ve özel jüri tarafından seçilen ve dereceye giren 4 kısa filme para ödülü verilmiştir. Bu proje ile özellikle üniversite çağındaki gençlerin dikkatini çekmek ve inme farkındalıklarını arttırmak amaçlanmıştır.
8- 5. Türkiye İnme Akademisi 17-19 Aralık 2021 tarihleri arasında online olarak başarıyla tamamlanmıştır.
9- İnme Temalı Liselerarası NFT Resim Yarışması düzenlenerek özel jüri tarafından birinci seçilen öğrenciye tablet bilgisayar hediye edilmiştir.
10- Avrupa Birliği Sivil Düşün Platformu projesi ile hazırlanan ‘Yarının Büyükleri Şimdiden Projesi’ ile Ankara Ted Koleji ve Eskişehir Bilnet Koleji’nde yaklaşık 800 ortaokul ve lise öğrencisine inme farkındalık eğitimi verilmiştir.
11- NEVISOFT firmasına web tabanlı inme veri bankası yaptırılmıştır.
12- Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği’nin katkılarıyla 23-25 Haziran 2022 tarihleri arasında Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'de iCure Stroke Kongresi gerçekleştirilmiştir.
13- Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği'nin SAFE (Stroke Alliance for Europe) üyelik kapsamı genişletilerek tam üyelik statüsü verilmiştir. 16-17 Haziran 2022 tarihleri arasında Barselona'da gerçekleştirilen SAFE Genel Kurul ve Üyeler Toplantısına ülkemizi ve derneğimizi temsilen Prof. Dr. Bijen Nazlıel, Prof. Dr. Hadiye Şirin ve Prof. Dr. İpek Midi katılım sağlamıştır.
14- Dünyada inme müdahale konusunda önemli derneklerden biri olan ve merkezi Amerika’da bulunan Society of International Neurology (SVIN) tarafından 2022 Yılı En Başarılı Bilim İnsanı Ödülü 15 Mayıs Dünya Trombektomi Günü'nde TBDHD Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir’e Verilmiştir.
15- İnme Temalı ‘Farkında Mısınız Kısa Film Yarışması’ nın ikincisi düzenlenmiş ve özel jüri tarafından seçilen ve dereceye giren 3 kısa filme para ödülü verilmiştir.
16- Uluslararası 6. Türkiye İnme Akademisi ve Uygulamalı Kurslar 6 – 9 Ekim 2022 tarihinde Ilıca Otel ve Kongre Merkezi, Çeşme, İzmir’de başarıyla tamamlanmıştır.
17- 24 Mart 2022 tarihinde Dernek ve İktisadi İşletme Genel Merkezi Ankara’ya taşınmıştır. 13 Mayıs 2022 tarihinde Kurucu Başkan Prof. Dr. Gazi Özdemir, geçmiş dönem başkanları, mevcut yönetim ve denetim Kurulu üyeleri ve dernek üyeleri ile mülkiyeti derneğimize ait olan genel merkezimizin açılış kokteyli yapılmıştır.
18- 15 Şubat 2023, 18 Mart 2023 ve 15 Nisan 2023 tarihlerinde, Prof. Dr. Bijen Nazlıel moderatörlüğünde 3 adet İnme Hasta ve Hasta Yakınlarına Yönelik Bilgilendirme Toplantıları düzenlenmiştir. Bu toplantılara Prof. Dr. Bijen Nazlıel hocamıza ek olarak Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi ve Rahabilitasyon Bölümü’nden Doç. Dr. Gökhan Yazıcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakütesi Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Uzman Psikolog Özlem Akarsu ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Ebru Şansal konuşmacı olarak destek vermiştir.
19- Girişimsel Nöroloji çalışma grubu tarafından organize edilen dört adet Girişimsel Nöroloji Webinarları ve Girişimsel Nöroloji Literatür ve Vaka Toplantıları gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıların her ay düzenli olarak devam ettirilmesi planlanmaktadır.
20- 7. Türkiye İnme Akademisi ihalesi 28 Ocak 2023 tarihinde tamamlanarak 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Pine Bay Otel, Kuşadası-Aydın’da gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
21- 1 Şubat 2023 tarihinde ‘Sosyolog ve Sosyal Hizmet Uzmanı’ sıfatıyla Tuğba Yıldız Demir istihdam edilmiş ve göreve başlamıştır.
22- SAFE tarafından 10 Mart 2023 tarihinde Barselona-İspanya’da düzenlenen ‘European Life After Stroke Forum’a ülkemizi ve derneğimizi temsilen Prof. Dr. Bijen Nazlıel, Prof. Dr. Hadiye Şirin ve dernek sekreteri Çiğdem Akbaş Ilgaz katılım sağlamıştır.
23- Yarının Büyükleri Şimdiden Projesi ile 2023 yılında da okullarda inme farkındalık eğitimlerine devam edilmektedir. 4 Mayıs 2023 tarihinde Eskişehir Atayurt Koleji’nde ortaokul öğrencilerine Doç. Dr. Özlem Aykaç tarafından inme farkındalık eğitimi verilmiştir. Bu toplantıların İzmir, İstanbul, Isparta ve Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği
13. Dönem Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Prof. Dr. Atilla Özcan ÖZDEMİR
TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ 12. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU
14.05.2018 - 29.03.2021
14 Mayıs 2018 tarihli Genel Kurul Toplantısı’nda 12. Dönem olarak seçilen ve Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu Başkanlığında görev alan 12. Dönem Yönetim Kurulu’nun (Mehmet Akif Topçuoğlu, Atilla Özcan Özdemir, Canan Togay Işıkay, Bijen Nazlıel, Ethem Murat Arsava, Erdem Yaka, İpek Midi) faaliyet raporu aşağıda sunulmuştur;
1- Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisi, Aralık 2017-Ocak 2021 dönemleri arasında Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir Editörlüğü’nde 10 sayı olmak üzere, düzenli olarak yayımlanmaya devam etmiştir. Ocak 2021 itibariyle Editörlük Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu tarafından yürütülmektedir. Nisan ayında 27. cildi yayımlanacak olan Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisi’nin ulusal ve uluslararası indekslere dahil olabilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
2- Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği 1. Kurslar Kongresi ‘Prof. Dr. Okay Sarıbaş Anısına’ 26-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Papillon Aycha Hotel, Antalya’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.
3- 3. Türkiye İnme Akademisi 3-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Hilton Bodrum Türkbükü Otel, Muğla’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.
4- 2019 yılında Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği çatısı altında ve Prof. Dr. Ethem Murat Arsava Moderatörlüğünde TurkStrokeNet (Turkish Stroke Research and Clinical Trials Network) çalışma grubu kurulmuş ve MASS, TR-VENUS, IMPROVE gibi ulusal ve uluslararası klinik çalışmalara başlanmıştır.
5- Uygulamalı Nöronütrisyon Kursu 15-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında Swissotel the Bosphorus, İstanbul’da Türk Nöroloji Derneği ile ortaklaşa hazırlanarak başarıyla tamamlanmıştır.
6- Trombolitik Tedavi Kursları 4 Mayıs 2019 tarihinde İzmir, Adana ve Trabzon’da, 15 Haziran 2019 tarihinde Bolu ve Tekirdağ’da Türk Nöroloji Derneği ile ortaklaşa hazırlanarak başarıyla tamamlanmıştır.
7- Mayıs 2019’da Türk Girişimsel Nöroloji Veritabanı kurulmuştur.
8- 10 Mayıs 2019 tarihinde Dünya İnme Önleme Günü’nde Ankara Çankaya Belediyesi ile birlikte halkı bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.
9- 27 Ağustos 2019 tarihinde Maltepe Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Kısmet Apartmanı No: 63/6 Ankara adresinde bulunan daire derneğimiz tarafından satın alınarak tadilat yapılmış ve Ankara İrtibat Ofisi olarak hizmete açılmıştır.
10- 16 Ekim 2019 tarihinde derneğimiz SAFE (Stroke Alliance for Europe) üyeliğine kabul edilmiştir.
11- Aralık 2019’da Registry of Stroke Care Quality (RES-Q) projesine katılım sağlanmıştır.
12- 3 Ocak 2020 tarihinde Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği’nin ticari faaliyetlerinin yürütülmesi için Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği İktisadi İşletmesi kurulmuş ve Derneğin son 3 yıllık geçmiş kazançları için daha sonradan elde gelirlerine istinaden Ocak 2020- Mart 2021 tarihleri arası yaklaşık 500.000,00 TL vergi ödenmiştir.
13- 24 Şubat 2020 tarihinde ‘Sosyolog’ sıfatıyla Yener Gök istihdam edilmiş ve Ankara İrtibat Ofisimizde göreve başlamıştır.
14- 2020 yılı boyunca 12 adet webinar gerçekleştirilmiştir.
*17 Haziran 2020 tarihinde Daiichi Sankyo sponsorluğunda ‘Covid-19-akut inme yönetimi I’
*18 Haziran 2020 tarihinde Koçak Farma sponsorluğunda ‘Nörolojide antiplatelet kullanımı‘,
*22 Haziran 2020 tarihinde Nutricia sponsorluğunda ‘Nörolojik hastalıklarda beslenme’,
*24 Haziran 2020 tarihinde Daiichi Sankyo sponsorluğunda ‘Covid-19-akut inme yönetimi II’,
*01 Temmuz 2020 tarihinde Daiichi Sankyo sponsorluğunda ‘Covid-19-akut inme yönetimi III’,
*08 Temmuz 2020 tarihinde Daiichi Sankyo sponsorluğunda ‘Covid-19-akut inme yönetimi IIIV’,
*02 Eylül 2020 tarihinde Bayer sponsorluğunda ‘AF ve NOAK’,
* 07 Ekim 2020 Abbott sponsorluğunda ‘Nörolojide nutrisyon’,
*21 Ekim 2020 Abbott sponsorluğunda ‘Nörolojide kas kaybı’,
*4 Kasım 2020 Abbott sponsorluğunda ‘Demans ve Parkinson’,
*11 Kasım 2020 Nutricia sponsorluğunda ‘Sorularla nutrisyon’
*18 Kasım 2020 Abbott sponsorluğunda ‘ALS ve inme’.
15- 17-20 Aralık 2020 tarihinde Papillon Aycha Otel, Antalya’da yapılması planlanan Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği 2. Kurslar Kongresi ‘Prof. Dr. Gazi Özdemir Onuruna’ pandemi koşulları nedeniyle iptal edilmiş, yine aynı tarihte ve aynı yerde yapılması planlanan 4. Türkiye İnme Akademisi’nin online olarak yapılmasına karar verilmiştir.
16- 2020 Ekim ayında Avrupa Birliği Sivil Düşün Platformu projesi ile 25.000 adet ‘İnme hasta kitapçığı’ basılarak İnme Merkezleri, İnme Üniteleri ve Nöroloji Kliniklerine hastalara ücretsiz dağıtılmak üzere gönderilmiştir.
17- 29 Ekim Dünya İnme Günü kapsamında Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi ile birlikte ‘inme Farkındalık Projesi’ başlatılmıştır. Bu bağlamda hastalar için inme.org.tr web sitesi kurulmuş, sosyal medya etkinlikleri gerçekleştirilmiş, Ankara, Antalya, Bursa, Mersin, Eskişehir gibi kentlerde billboard, tabela, toplu taşıma araçları gibi topluma kolay ulaşılan alanlarda farkındalık görselleri ve videoları paylaşılmıştır. Akabinde birçok TV ve radyo kanalında ve haber sitesinde haberlerimiz paylaşılmıştır.
18- 18-20 Aralık 2020 tarihinde 4. Türkiye İnme Akademisi online olarak başarıyla gerçekleştirilmiştir.
19- Derneğimizin resmi internet sitesi olan bdhd.org.tr adresi için yeni bir site tasarımı
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği
12. Dönem Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu
TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ 11. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU
29 Haziran 2015 - 14 Mayıs 2018
29.06.2015 tarihli olağan genel kurul toplantısında 11. dönem olarak seçilen Prof. Dr. Nevzat UZUNER (Haziran 2015-Aralık 2017) ve Prof. Dr. H. Mustafa BAKAR (Aralık 2017-Mayıs 2018) başkanlığındaki yönetim kurulunun üç yıllık faaliyetleri aşağıda sunulmuştur;
- 9 ve 10. Dönem Yönetim Kurulu tarafından çalışmaları başlatılan İnme Tanı ve Tedavi Kılavuzu tamamlanmış ve 2015 yılında yayımlanmıştır.
- Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi 28 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Girne/Kıbrıs’da 19 konuşmacı, 225 hekim katılımcı ve 16 firma görevlisi ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.
- Ali Özeren Beyin Damar Hastalıkları Okulu 26-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Lara/Antalya’da 23 konuşmacı, 169 hekim katılımcı ve 14 firma görevlisi ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.
- Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi’nde sözel bildiri birincilik ödülünü kazanan ve 22 Ocak 2018- 21 Ocak 2019 tarihleri arasında eğitim almak üzere ‘Massachusett General Hospital Stroke Research Center/USA’ e giden Dr. Elif Gökçal’a 30.000 TL burs sağlanmıştır.
- Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi 3-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Çeşme/İzmir’de 39 konuşmacı, 266 hekim katılımcı ve 26 firma görevlisi ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.
- Gönderilen dosyalar incelenerek 56 kişiye ‘Vasküler Nöroloji Hekimliği Sertifikası’ verilmiştir.
- Yerinde inceleme yapılarak 19 merkez ‘İnme Merkezi’ olarak akredite edilmiştir.
- Günümüzde 24. cildi yayımlanmakta olan Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisi ulusal ve uluslararası indekslerde yer alabilmek için inceleme aşamasındadır.
- 2016 yılında Türk Tabipler Birliği Uzmanlık Derneği başvurusunda bulunulmuş, 2017 yılında derneğimiz aday uzmanlık derneği statüsüne alınmıştır ve adaylık süreci devam etmektedir.
- Yıllardır yapılan çalışmaların sonucunda hem derneğimiz hem de Türk Nöroloji Derneği vasıtası ile Beyin Damar Hastalıkları veya Vasküler Nöroloji yan dal uzmanlığının Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından uygulamaya konulması için çalışmalara devam edilmektedir.
- Dünya Strok Organizasyonunun ve Avrupa Strok Organizasyonunun üyesi olan derneğimiz 575 üyesi ile büyük bir ailedir. “Beyin Damar Hastalıkları ile ilgili sağlık tesisi, hastane, merkez, poliklinik kurmak ve işletmek” derneğin tüzüğünde belirtildiği gibi amaçlarında yazılmaktadır. Dernek yönetim kurulunun görevleri içerisinde yer alan “Derneğin amacına uygun olarak kuracağı, açacağı tedavi, eğitim tesislerini ve işletmelerini, protokollerini yapmak, yönetmek, kadrolarını belirlemek, tayin ve azillerini düzenlemek ve uygulamak” gibi görevleri eksiksiz yerine getirmek için özverili bir biçimde çalışmaktadır.
11. Dönem Yönetim Kurulu Adına
Prof. Dr. H. Mustafa Bakar
Dernek Başkanı
TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ
ONUNCU DÖNEM FAALİYET RAPORU
Haziran 2013 - Haziran 2015
08.06.2013 tarihli olağan genel kurul toplantısında onuncu dönem olarak görev alan Prof. Dr. Kürşad KUTLUK başkanlığındaki yönetim kurulunun iki yıllık faaliyetleri aşağıda sunulmuştur;
• 14 eğitim kursu ve 45 ana temalı oturumdan oluşan IX. Dünya Strok Kongresi 157 konuşmacı ve 2407 katılımcı ile 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi/İstanbul’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.
• VI. Ali Özeren Beyin Damar Hastalıkları Okulu 27 konuşmacı ve 254 katılımcı ile 29-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çeşme Ilıca Otel’de başarıyla gerçekleştirilmiştir.
• Günümüzde 20nci cildini tamamlamış olan dergimiz, uluslararası diğer indekslerde yer alabilmek için inceleme aşamasındadır.
• 10ncu dönem yönetim kurulu oluştuğunda hali hazırda çalışıyor olsa da aşağıda belirtilen kurulların bir kısmı aktivitelerine başlamıştır:
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Kuruları
1. Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisi Kurulu
2. Kitap ve kılavuz kurulu
a. Kitaplar
b. Kılavuzlar
i. Nevzat Uzuner
3. Bilimsel çalışmalar kurulu
a. Epidemiyolojik çalışmalar
b. Klinik çalışmalar
i. Kürşad Kutluk
c. İlaç çalışmaları
4. Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi Düzenleme Kurulu
a. Yönetim Kurulu
5. Ulusal Nöroloji Kongresi Beyin Damar Hastalıkları Kursları Düzenleme Kurulu
a. Yönetim Kurulu
6. Türk Nöroloji Derneği Çalışma Grubu Başkanlığı ve Aktif Çalışma Kurulu
a. Dernek Başkanı
7. Ali Özeren Beyin Damar Hastalıkları Hekim Okulu Düzenleme Kurulu
a. Yönetim Kurulu
8. Yan Dal Uzmanlıkları Kurulu
a. Eğitici ve Eğitim özellikleri
i. Nevzat Uzuner
ii. Mehmet Akif Topcuoğlu
iii. Reha Tolun
9. Klinik Yapılandırma ve Akreditasyon Kurulu
a. 112 Acil Servis ve Acil Kliniği
b. Geçici iskemik atak (GİA) poliklinikleri
c. İnme Ünite ve merkezleri
i. Nevzat Uzuner
ii. Kürşad Kutluk
iii. Mehmet Akif Topçuoğlu
d. Beyin Damar Hastalıkları veya Vasküler Nöroloji Bilim Dalı
i. Nevzat Uzuner
ii. Kürşad Kutluk
iii. Reha Tolun
iv. Mehmet Akif Topcuoğlu
10. Uluslararası İlişkiler ve Kongreler Kurulu
a. World Stroke Organization (WSO)
i. Kürşad Kutluk
b. European Stroke Organization (ESO)
i. Nevzat Uzuner
c. Neurosciences Research Centre (NSRC)
i. Nevzat Uzuner
d. Diğer uluslararası organizasyonlar (Türki Cumhuriyetler)
11. Diğer Dernekler ve Organizasyonlar ile İlişkiler Kurulu
a. TTB-UDEK
b. SSO vb Kuruluşlar
i. Şerefnur Öztürk
12. Basın ve Halkla İlişkiler Kurulu
a. Basın
i. Dernek Başkanı
b. SGK
i. Dernek Başkanı
ii. Özcan Özdemir
c. Sağlık Bakanlığı
i. Dernek Başkanı
13. Dernek web sayfası ve facebook düzenleme kurulu
a. Nevzat Uzuner
14. Etik Kurul (Sırası ile önceki başkanlar)
a. Gazi Özdemir
b. Hayrünnisa Denktaş
c. Okay Sarıbaş
d. Birsen İnce
e. Turgay Dalkara
f. Kürşad Kutluk
g. Nevzat Uzuner
15. Stratejik planlanma kurulu
a. Yönetim Kurulu
• Sürece uygun olarak yıllardır yapılan çalışmaların sonucunda hem derneğimiz hem de Türk Nöroloji Derneği vasıtası ile Beyin Damar Hastalıkları veya Vasküler Nöroloji yan dal uzmanlığının Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından uygulamaya konulması için resmi kanallardan başvurular yapıldı ve yapılmaya da devam edilmektedir.
• Dünya Strok Organizasyonunun ve Avrupa Strok Organizasyonunun üyesi olan derneğimiz 537 üyesi ile büyük bir ailedir. “Beyin Damar Hastalıkları ile ilgili sağlık tesisi, hastane, merkez, poliklinik kurmak ve işletmek” derneğin tüzüğünde belirtildiği gibi amaçlarında yazılmaktadır. Dernek yönetim kurulunun görevleri içerisinde yer alan “Derneğin amacına uygun olarak kuracağı, açacağı tedavi, eğitim tesislerini ve işletmelerini, protokollerini yapmak, yönetmek, kadrolarını belirlemek, tayin ve azillerini düzenlemek ve uygulamak” gibi görevleri eksiksiz yerine getirmek için özverili bir biçimde çalışmaktadır.
Prof. Dr. Kürşad KUTLUK
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği
Onuncu Dönem Yönetim Kurulu Başkanı
TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ
9. DÖNEM FAALİYET RAPORU
Haziran 2011 - Haziran 2013
08.06.2011 tarihli olağan genel kurul toplantısında dokuzuncu dönem olarak görev alan Prof. Dr. Nevzat UZUNER başkanlığındaki yönetim kurulunun iki yıllık faaliyetleri aşağıda sunulmuştur;
• Dernek başkanı, daha önceki yıllarda olduğu gibi Türk Nöroloji Derneği’nin Beyin Damar Hastalıkları çalışma grup başkanı olarak devam etmiştir. Bu anlamda aşağıda belirtilen aktiviteler yerine getirilmiş ve getirilmeye devam edilmektedir.
o 25 Kasım- 1 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan 47. Ulusal Nöroloji Kongresi’nin Beyin Damar Hastalıkları Kursları programı oluşturulmuştur.
o 16-22 Kasım 2012 tarihlerinde yapılan 48. Ulusal Nöroloji Kongresinin Beyin Damar Hastalıkları Kursları programı oluşturulmuştur.
o Nar Asistan programına konu ve konuşmacı açısından katkıda bulunulmuştur.
o Trombolitik tedavi çalışma grubunun aktivitelerine katkı eskiden olduğu gibi devam etmektedir.
o 15-21 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak olan 49. Ulusal Nöroloji Kongresinin Beyin Damar Hastalıkları Kursları programı oluşturulmuştur.
• 6. Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi 11-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Eskişehir’de başarı ile gerçekleştirilmiştir. Kongreye katılım yüksek oranda gerçekleşmiştir. Kongrenin ilk günkü kurslarına katılım beklenenden yüksek olmuştur. Nörosonoloji I. ve II. kurslarına 31 ve 39 kişi, Trombolitik tedavi kursuna 73 kişi ve Botilinum toksin uygulama kursuna 62 kişi katılmıştır. Kongrenin toplam katılımcı sayısı 84 uzman, 43 asistan ve 47 davetli konuşmacı olmak üzere 174 olmuştur. Sekiz adet firma 17 kişi ile temsil edilmiştir. Ayrıca kongremize Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü, Kongre ve Kültür Merkezini karşılıksız tarafımıza tahsis etmiştir. Bunun yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, açılış kokteylini şehrimizin en güzel yerlerinden birinde düzenlememize yardım etmiştir. Kenes Türkiye, Kongremizin düzenlenme aşamasından bitimine kadar güzel bir işbirliği ve iletişim örneği gösterip kongreden yüz akımız ile çıkmamıza yardımcı olmuştur.
• Türk Serebrovasküler Hastalıklar Dergisinin basılı formatı ortadan kaldırılarak, Türk Beyin Damar Hastalıkları ismi ve yeni online ISNN numarası ile sadece internet üzerinden yayınlanmasına karar verilmiştir. Bu aşamadan sonra Journal Agent yazılımı kullanılarak derginin kurumsal kimliğine daha fazla vurgu yapılmıştır. Bu süreçte dergi açık erişimli dergi özelliğini de alıp, ilgili indekste (DOAJ) yayınlanmaya başlamıştır. Dergi hali hazırda, EMBASE, Scopus ve SCIMAGO’da indekslenmekte olup, SCI-Expanded için değerlendirme aşamasındadır.
• Haziran 2012’de Neurosciences Research Center (NSRC), Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran ile bilimsel ortaklık kurulmuştur. İki yıllık protocol tarafların istemesi halinde ikişer yıllık süreler ile uzatılacaktır.
• Dünya Strok Organizasyonuna (WSO) 2012 yılından itibaren dernek olarak üye olunmuştur. Bu vesile ile dernek üyelerimiz, WSO üyeliğine yarı fiyatına sahip olacaklardır.
• Avrupa Stroke Organizasyonuna (ESO) 2013 yılından itibaren dernek olarak üye olunmuştur. Bu vesile ile dernek üyelerimiz, ESO üyeliğine yarı fiyatına sahip olacaklardır.
• 11-14 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 7. Dünya Nöroloji’de Tartışmalı Konular isimli kongrenin inme bölümüne Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği’ni temsilen Prof. Dr. Nevzat Uzuner eş başkan olarak destek vermiştir. Ayrıca konu ve konuşmacıların seçiminde titizlikle davranılarak, konulara uygun öğretim üyelerinin konuşmacı olarak yer alması sağlanmış ve çok olumlu geri bildirimler ve rekor katılımcı ile kongre tamamlanmıştır.
• 3-4 Mayıs 2013 tarihlerinde Antalya’da yapılan Ali Özeren Beyin Damar Hastalıkları Hekim ve Hemşire Okulu programının bu yıl Türk Nöroloji Derneğinin Beyin Damar Hastalıkları Çalışma Grubu ile birlikte düzenlenmesi uygulamasına gidilmiş ve okul programının belirlenmesinde ve uygulamasında büyük ölçüde katkıda bulunulmuştur. Başlangıç itibarı ile 100 kişi hekim (29 konuşmacı-oturum başkanı ve 71 katılımcı) ile 50 kişi hemşire (18 konuşmacı-oturum başkanı ve 32 katılımcı) okulu hedeflenmiştir. Hekim okuluna 25 davetli konuşmacı-oturum başkanı ve 52 katılımcı ile 77 kişi; hemşire okuluna da 12 konuşmacı-oturum başkanı ve 44 katılımcı ile 56 kişi katılmıştır.
• 9. Dünya Strok Kongresinin konumu, zamanlaması ve programının belirlenmesi aşamalarında aktif olarak çalışmaya devam etmektedir. Bu kongre ile ilgili olarak Prof. Kürşad Kutluk, Prof. Nazire Afşar ve Prof. Nevzat Uzuner çekirdek kadroyu oluşturarak, aralıksız olarak iletişim halinde olup kongre içeriğinin düzenlenmesinde yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. 28-31 Mayıs 2013 tarihlerinde Londra’da yapılan ESC’da WSC 2014’ün oturum başkanları büyük ölçüde belirlenmiş olup, konşmacı önerilerinde bulunulmuştur.
• Beyin Damar Hastalıkları veya Vasküler Nöroloji yan dal uzmanlığı için gerekli girişimlerde bulunulmuş, eğitici özellikleri ve eğitim süreci ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır.
• 2013 yılı itibarı ile Türkiye’de uygulanması açısından İnme Kılavuzu hazırlığına başlanılmıştır. Bu amaçla çeşitli alt gruplar oluşturulmuş ve yıl sonuna kadar tüm kılavuzun tamamlanması hedeflenmiştir.
Prof. Dr. Nevzat Uzuner
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı
TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ
SEKİZİNCİ DÖNEM FAALİYET RAPORU
19.06.2011
19.06.2009 tarihli olağan genel kurul toplantısında sekizinci dönem olarak Prof. Dr. Kürşad Kutluk başkanlığında seçilen dernek yönetim kurulunun iki yıllık dernek faaliyetleri aşağıda sunulmuştur;
1- Türk Serebrovasküler Hastalıklar Dergisi yılda 3 kez olmak üzere yayınlanmaya devam etmiştir. 2 yılda altı periyodik sayıya ek olarak bir adet kongre özel sayısı basılmıştır. Ayrıca derginin SCI-E kapsamında yayınlanabilmesi için başvuruda bulunulmuş ve dergi takibe alınmıştır.
2- V. Beyin Damar Hastalıkları Kongresi ve İnme Hemşireliği Kursu 12-15 Mayıs 2010 tarihlerinde Çeşme/İzmir’de başarıyla gerçekleştirilmiştir.
3- Ali Özeren Beyin Damar Hastalıkları Okulu 25-27 Mart 2011 tarihlerinde Çeşme/İzmir’de başarıyla gerçekleştirilmiştir.
4- Dünya Strok Kongresi’nin Türkiye’de yapılabilmesi için başvuruda bulunulmuş ve 23 Mayıs 2011 tarihinde, 2014 Dünya Strok Kongresi’nin Türkiye’de yapılmasına karar verilmiştir.
TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ
YEDİNCİ DÖNEM FAALİYET RAPORU
14.06.2009
04.02.2007 tarihli genel kurul toplantısında yedinci dönem olarak Prof. Dr. Turgay Dalkara başkanlığında seçilen dernek yönetim kurulunum iki yıllık dernek faaliyetleri aşağıda sunulmuştur;
1- Türk Serebrovasküler Hastalıklar Dergisi yılda 3 kez olmak üzere yayınlanmaya devam etmiştir. 2 yılda altı periyodik sayıya ek olarak bir adet kongre özel sayısı basılmıştır.
2- I. Beyin Damar Hastalıkları Okulu Adana’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.
3- IV. Beyin Damar Hastalıkları Kongresi ve II. Beyin Damar Hastalıkları Okulu 28-31 Mayıs 2008’de Marmaris-Muğla’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.
4- Bilimsel çalışma ve araştırmalara destek olmak amacıyla destek bursu verilmesine karar verilmiş ve yapılan başvurular arasından Akdeniz Ünv. Tıp Fak. Nöroloji AD. Öğretim Üyesi Ali Ünal’a 1 yıl süreyle aylık 1.500 TL ödenmesine karar verilmiştir.
5- III. Beyin Damar Hastalıkları Okulu 7-10 Mayıs 2009’da Ankara’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.
TÜRK BEYİN DAMAR HASTALIKLARI DERNEĞİ ALTINCI DÖNEM FAALİYET RAPORU
04.02.2007
06.02.2005 tarihli olağan genel kurul toplantısında altıncı dönem olarak Prof. Dr. Birsen İnce başkanlğında seçilen dernek yönetim kurulunun iki yıllık dernek faaliyetleri aşağıda sunulmuştur;
-III.Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi 7-10 Haziran 2006 tarihinde Antalya’da başarıyla gerçekleştirilmiştir. Kongreden önceki ilk gün “Temel İnme Eğitim Kursu” düzenlenmiştir.
-08 Haziran 2006 tarihinde ilk kez “Temel İnme Hemşireliği Kursu” düzenlenmiş ve katılan hemşirelere “İnme Hemşireliği Sertifikası” verilmiştir.
– Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu (B. İnce, M. Bakar,N.Uzuner, Y.Krespi, G.Bakaç, S.Özkan) ve Türk Nöroloji Derneği Beyin Damar Hastalıkları Çalışma Grubu Yönetim Kurulu (S. Bahar, S. Aktan, G. Bakaç,K.Kutluk, B.İnce, Y.Krespi, B. Yalçıner) ile birlikte çalışarak EUSI 2004 inme kılavuzunun çevirisinin (İskemik inme Proflaksi veTedavi) yayınlanmasını ve bütün Türkiye’de dağıtılmasını gerçekleştirmiştir.
-Türkiye’de trombolitik tedavi yapabilecek merkezlerin araştırılması başlatılmış, her iki derneğin üyeleri tarafından trombolitik tedavi uygulama için gerekli eğitim setleri hazırlanmaya başlamıştır.
-Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisi Prof. Dr. Nevzat Uzuner editörlüğünde yılda 3 kez olmak üzere yayınlanmaya devam edilmiştir.